Arta de a iubi masurabil :)


La un moment dat devine esential sa-nveti sa demarezi actiuni strict in folosul tau .Limitandu-ma la un banal joc de cuvinte, saracit de incarcatura emotionala uzuala ,intraznesc sa-mi abandonez spiritul ludic acolo unde nu ajung mustrarile constiintei.Un sumar clasic al experientelor acumulate in decursul vremii atrage dupa sine certitudinea ca egoismul devine vital in fata oamenilor care isi arunca efectiv gunoaiele personalitatii in ograda ta.Tu insa faci curatenie sporadic si nu doar ca n-ai curaj sa arunci defitiv bagajele frustrarilor dincolo de portile ratiunii , ci te dovedesti peste poate de uman si de altruist in aceasi relatie inchipuita , bazata pe monogamie. Din ce considerente iertam ?Probabil pentru ca ne impun legile nescrise ale propriilor valori sau din profunda adulatie a divinitatii care exemplifica prin sacrificiul suprem ca si baza a evolutiei.

Dintr-o data sau progresiv in functie de rabdarea fiecareia renuntam la ideea de a deveni eroi pentru ca asta presupune enorm de multa suferinta . Statutul acesta de sclav , sensibil la nevoile semenilor, obliga voalat interlocutorii sa expuna nevoile lor iminente si sa propuna direct sau indirect solutionarea lor.

Oamenii pastreaza o conduita variabila.Raman neschimbati in esenta , insa isi modifica eventual prioritatile in functie de nevoile existentiale sau mai bine spus de beneficile evidente pe care le poate aduce schimbarea in viata lor.Asta doar daca e neaparat necesar.In topul preferintelor ramane insa comoditatea.In alta ordine de idei pornim la drum cu propriul trecut care se identifica adesea cu prezentul, in situatia in care n-am invatat inca sa nu mai solicitam retrospective.N-au nici un rost si sunt si vatamatoare.Ce te faci ,daca in afara de lipsa de actualitate din viata ta , devii hamal si pentru represaliile altora?Trebuie punctat insa ca nimeni nu se face vinovat pentru alegerile tale.

Daca esti femeie si n-ai invatat de timpuriu sa trasezi o limita clara intre inversunare si determinare si sa spui NU, in ciuda circumstantelor s-ar putea sa te regasesti in situatile mentionate mai sus , multumindu-te sa fii aleasa dintr-o multime de femei dispuse sa faca compromisuri la nesfarsit.Ce barbat ar iubi o asemenea faptura?Intr-un dialog deschis ,,sexul tare ”ar spune probabil ca sacrificiul vesnic trezeste mila si nimic altceva.Restul e istorie.

De cealalta baricada , fiind barbat , privat de libertatea de a decide bine sau prost si inhibat de posibile animonzitati devi pasiv , incapabil si intotdeauna neinteresant.Pentru ca dupa cum bine stii lasitatea sugereaza un handicap si se traduce prin slabiciune.O boala realmente incurabila.

Ideal ar fi sa selectam cu grija oameni pentru care facem alegeri bune sau proaste.Pentru ca pana la urma pot sa-mi asum propria vina si sa ma impac cu ideea ca am voie sa gresesc, din cand in cand si sa-nvat ceva din toate astea pentru ca fara intelepciune , esecul ar deveni fatal.

Ca o concluzie e important sa respecti si sa iubesti oamenii care au sentimente similare cautand reciprocitate intr-o alianta tacita.Restul nu au ce cauta in viata ta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s