Oricat de lizibil ar fi scrisul sentimentelor noastre, ascunse in simplitatea tacerii sau in profunzimea privirilor exista oameni care nu vor invata sa ne descopere niciodata.

(…)

Cateodata, viata ii readuce pe oameni impreuna, doar pentru a evidentia faptul ca ceea ce traiesc azi, nu este nimic altceva decat rezultatul alegerilor de altadata.

(…)

Schimbarile reale si benefice survin atunci cand ratiunea consimte ca asteptarea oamenilor nepotriviti in calea sufletelor noastre nu constituie altceva decat risipa inutila de sentimente nobile.

(…)

Reciprocitatea iubirii defineste o forma clara de abandon deliberat, evolutie si altruism. Sentimentul in sine te elibereaza de corvoada visurilor vechi, aducand zambetul fericirii in viata ta. Dezgoleste-te de hainele suferintei si nu uita ca nimic nu poate fi mai trist decat sa fi prizonier in pustietatea trecutului.

(…)

Iertarea presupune intotdeauna asumarea si asimilarea progresiva a erorilor repetate urmate de esec. In final cele mai asupritoare pedepse sunt cele pe care le aplicam frecvent sufletelor noastre, dezumanizandu-le. Invata sa traiesti demn, curat si nobil, indiferent de ipostaze sau influente exterioare. Privat ori privilegiat de asocierea cu alte suflete calatoare doar tu esti raspunzator pentru fericirea ta!

(…)

Cel mai mare impediment, potrivnic realizarii tuturor idealurilor noastre este teama de schimbare.

(…)

Intelepciunea presupune insusirea capacitatii de a alege sa investesti sentimente, idealuri si amintiri in relatii cu acei oameni, in a caror ratiuni se reflecta constant proprile principii.

(..)

Singurătatea nu este rodul hazardului. E suficient să intâlneşti suferința doar o singură dată în decursul experiențelor pasagere şi vei simți nevoia să-ți pui sufletul la adăpost.

(…)

Fericirea este rezultatul convietuirii armonioase a sufletelor menite sa se intalneasca si sa se recunoasca in decursul calatoriei savarsite pe drumurile vietii. Intr-o contopire stranie, in lipsa rationamentelor devenim loiali si atenti la nevoile celor care ghideaza pasii viselor noastre, spulberand angoasele singuratatii. Avem nevoie sa iubim mult, intens si echitabil .In lipsa sentimentelor viabile, e posibil ca viata sa treaca, ducand cu sine frumusetea anilor efemeri fara ca macar sa fi trait cu adevarat.

(…)

Decizia irevocabila ce propune abandonarea posturii de victima ii obliga pe oameni sa-si asume carentele emotionale care lezeaza frecvent, anihilind orice sursa de fericire. In definitiv lasitatea devine o trasatura caracteriala, deloc condamnabila intr-un cerc vicios, in care orice forma de asumare presupune posibilitati de expunere personala. Iubim curajul desi nu intotdeauna declarativ. Totusi, cum e mai bine sa traim ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s