Deliciul realitatilor agreabile :)


Diferenta dintre momentele de agonie si goliciune sufleteasca, resimtite adesea in defavoarea evenimentelor incarcate cu efuziuni de fericire ii determina pe oameni sa-si lepede angoasele pe umerii sortii. Din pacate pe aceleasi principii nesanatoase, care vizeaza degrevarea de orice responsabilitate in plan emotional, traim ”armonios”in relatii disfunctinale, stirbite adesea sub greutatea orgolilor.Iubirea-i peste tot.Voalat sau nu, firesc, in functie de capacitatea fiecaruia de disimulare, regasim tandretea in vorbe languroase, menite sa mangaie amorul propriu si sa delimiteze profunzimea relatilor in functie de implicarea initiala. Insa, din nefericire, purtand in suflet bagajul experientelor dobandite anterior continuam sa mergem agale pe drumul erorilor savarsite constient, fara vreo implicare certa in mediera conflictelor sau mai rau fara insusirea lectilor de viata dobandite in urma suferintei.

Nici nu stiu daca e necesar sa aduc vorba de idealisti.Stii tu, exceptile laudabile in randul celor emancipati spiritual, social si educational, avizi de povesti nemuritoare cu final fericit. Intre timp ne-au murit printii si de printese nici nu poate fi vorba. Singurele canditate valabile, demne de locuri fruntase in clasamentul frumusetii tipice sunt domnisoarele sofisticate, purtate regeste de pasiunea sentimentelor, direct proportionale cu bugetul pretendentilor. Insa aspectul asta isi pierde importanta avand in vedere legile compensatiei si binenteles presupunerea ca schimbul de experienta trebuie sa fie intotdeauna echitabil. Asa ca solutia perfecta pentru micile imperfectiuni care strarnesc suspine in fata oglinzii in fiecare dimineata, raman banii care fie diminueaza problema, fie o remediaza complet. Pacat insa, ca traim intr-o lume inegala, cu posibilitati reduse la o ecuatie simpla, in care fiind sarac ramai dator fericirii.Nedrept, dar adevarat! Ce facem insa, cu cei care nu vor sub nici o forma sa-si depaseasca conditia umila? Singura calitate demna de admiratie in situatia data, ramane realismul si constiinta pertinenta care ii face pe cei mentionati sa inteleaga ca in lupta cu tine insati sunt slabe sanse sa iesi invingator.

Cam atat despre talentele de actor. Ar fi bine daca am putea intotdeauna sa-nvatam din greselile altora, insa din pacate rolurile n-au o distributie exacta.Nu toti beneficiem de aplauze, si mai mult, oricat de impecabila ar fi prestatia, criticile echilibreaza balanta.

Experientele existentei nu constituie altceva decat un paradox derizoriu. Chipuri diafane, frumuseti miraculoase si diademe sclipitoare asezate pe crestete sub care vacarmul gandurilor s-a stins si mintea s-a ascuns atat de bine incat nu v-a mai fi gasita vreodata.Barbati senzuali, puternici si atat de potenti economic incat in urma exceselor aducatoare de saturatie si arogante inutile, cumpara prostia, in cantitati industriale si o vand, intr-un egoism feroce molipsindu-i si pe altii definitiv si irevocabil.Ne dorim vieti perfecte.Intr-o continua cautare presarata cu provocari initial inofensive , viata devine un veritabil film de comedie. Vizionare placuta!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s